Ključni akteri u sistemu azila učestvovali su u dvodnevnom savetovanju u Ečkoj, Zrenjanin

Grupa 484 uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Fondacije za otvoreno društvo Srbije organizovala je Savetovanje pod nazivom „Kvalitet azilnog postpuka u Republici Srbiji – realnosti postojeće prakse i mogućnosti za unapređenje zakonskog okvira”, od 29. do 30. oktobra u Ečkoj.

Savetovanje je okupilo ključne aktere koji su neposredno uključeni u postupak azila s ciljem da razmene stavove o pozitivnim i negativnim aspektima važećeg Zakonu o azilu RS i modalitetima za njegovu izmenu.  Dodatno, tokom drugog dana Savetovanja, diskusija je bila posvećena  problemima u praksi: postignutim rezultatima, ključnim nedostacima i  mogućnostima za unapređenje trenutnog stanja u oblasti azila. Na savetovanju su učestvovali predstavnici Ministrastva unutrašnjih poslova, Komesarijata za izbeglice i migracije, Komisije za azil i organizacija civilnog društva.

Savetovanje je deo projekta „Umrežavanje i podizanje kapaciteta za efikasnu migracionu politiku u Srbiji – Dalji napredak“ i projekta „Ka evropeizaciji Srbije – unapređenje zakonodavnog okvira,  uspostavljenih politika i praksi u oblastima azila i readmisije u Republici Srbiji – nastavak“ koji se realizuju sa ciljem unapređenja politika i prakse nadležnih institucija u oblastima azila i readmisije u Srbiji.  

Podeli ovo