Olimpijski čas za OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu

Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Grupom 484, Save the Children organizacijom i Opštinom Lajkovac organizovao je „Olimpijski čas” u sportskoj hali Ustanove za sport i omladinu u Lajkovcu.

 DSC02011

Kroz zajedničku saradnju, priliku da učestvuju na Olimpijskom času imala su deca iz Osnovne škole „Mile Dubljević“, među kojima su i mališani – stanovnici Centra za smeštaj tražilaca azila u Bogovađi.

Svi učesnici “Olimpijskog časa” imali su prilike da se oprobaju u različitim interaktivnim radionicama, prođu kroz pet stanica koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti, koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Svaka vrednost uči se kroz priču, kreativan rad i vežbu.DSC02107

Za najmlađe učesnike organizovana je posebna radionica pod nazivom „Olimpijska priča”, a za najstarije „Olimpijska tribina” na kojoj se sa decom družila naša proslavljena strelkinja Andrea Arsović: “Olimpijski čas promoviše olimpijske vrednosti i motiviše decu da se bave sportom. Srećna sam što mogu svojim primerom da im pomognem kako da slede sebe kroz život i kako da im na prvom mestu budu prave vrednosti.”

Đacima se obratio i direktor Grupe 484, Vladimir Petronijević:

DSC02137 (003)„Sport i igra su najbolji mogući način da se mladi povežu, druže i da prihvate da su različitosti bogatstvo i da donose mnogo više našem društvu nego što mislimo“.

Projekat: Psihosocijalna podrška migrantima i izbeglicama u Centru za azil u  Bogovađi

Cilj: Psihosocijalno osnaživanje izbeglica i migranata

Realizator: Grupa 484 (Program direktne podrške i Obrazovni program „Mi i oni drugi“)

Podrška: Save the Children International

DSC02198 (002) IMG_20171205_121718 IMG_20171205_122650

Podeli ovo