POČELA ONLINE OBUKA “AZIL I MIGRACIJE”


U saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, Grupa 484 održala je 3.marta 2016. godine uvodni sastanak povodom početka Online obuke pod nazivom “Azil i migracije”. Online obuka namenjena je zaposlenima u gradskim i opštinskim upravama, poverenicima za izbeglice i migracije, kao i zaposlenima u centrima za socijalni rad, domovima zdravlja, Crvenom krstu, prekršajnim sudovima i drugim institucijama čiji je rad direktno ili indirektno vezan za oblast azila i migracija.

online-edukacija-mart-2016-18

Cilj obuke je dа pоdrži učеsnikе u rеšаvаnju kоnkrеtnih situаciја i izаzоvа nа tеrеnu u kоntеkstu pоstојеćе izbеgličkе i migrаciјskе situаciје, оslаnjајući sе nа mеđunаrоdnе i rеgiоnаlnе stаndаrdе zаštitе lјudskih prаvа, kао i pоstојеći nаciоnаlni prаvni оkvir.

online-edukacija-mart-2016-2

Na uvodnom sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije, Stalne konferencije gradova i opština i Grupe 484, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovama platforme za e-učenje kao i programom same obuke.

U narednih 10 nedelja, više od 100 polaznika iz 38 gradova i opština, uz mentorstvo tima Centra za migracije Grupe 484, prolaziće kroz program obuke sa ciljem unapređenja praktičnih veština u rеšаvаnju kоnkrеtnih situаciја i izаzоvа nа tеrеnu u kоntеkstu pоstојеćе izbеgličkе i migrаciјskе situаciје,

Online obuka “Azil i migracije” sprovodi se zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

online-edukacija-mart-2016-6

Podeli ovo