Podsticanje zapošljavanja mladih kroz saradnju sa preduzetnicima i dijasporom

seminar u vranjuOdržani seminari o razvoju poslovnih planova i socijalnom preduzetništvu u Vranju  i Bujanovcu 

U okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih kroz saradnju sa preduzetnicima i dijasporom“ koji USAID projekat održivog lokalnog razvoja i udruženje Grupa 484 sprovode u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijama za lokalni i regionalni razvoj, održani su seminari o razvoju poslovnih planova i socijalnom preduzetništvu u Vranju 19. i Bujanovcu 20. septembra. 

Seminar u Skupštini grada Vranja, kome je prisustvovalo 38 mladih nezaposlenih iz ovog grada i Vladičinog Hana, otvorio je gradonačelnik Zoran Antić. U opuštenoj atmosferi, mladi su postavljali pitanja vezana za koncept socijalnog preduzetništva o kome nisu do sada imali priliku da se detaljnije informišu. Bili su zainteresovani za praktične primere i mogućnost dobijanja finansijske podrške za otpočinjanje posla.

seminar u bujanovcuMladi iz Preševa i Bujanovca, njih 30, učestvovali su na seminaru koji je održan u Bujanovcu. Seminar je otvorio Arber Pajaziti, šef kabineta opštine Bujanovac. Kao i u Vranju, mladi u Bujanovcu su učestvovali u diskusiji, razmenjivali ideje i pokazali interesovanje za buduće edukacije i aktivnosti koje su planirane ovim projektom.

Seminare su vodili Gordan Velev i Bojan Velev iz Grupe 484.

Podeli ovo