Poslednja obuka održana u Nišu

nisZavršen niz treninga pod nazivom „Novine u pružanju socijalnih usluga i uloga lokalne samouprave u odnosu na novi Zakon o socijalnoj zaštiti“

U hotelu “Tami” u Nišu, 21. i 22. juna održana je obuka „Novine u pružanju socijalnih usluga i uloga lokalne samouprave u odnosu na novi Zakon o socijalnoj zaštiti“. Obuku je organizovala Grupa 484 uz podršku Unikredit fondacije iz Milana, a prisustvovalo je 25 ucesnika iz 16 opstina i gradova južne i istočne Srbije.

Cilj treninga bio je da pruži neophodna znanja predstavnicima lokalne samouprave o njihovoj ulozi u implementaciji zakona i javnoj nabavci usluga socijalne zaštite, kao i da učesnicima približi novine u sistemu socijalne politike nastale usvajanjem novog Zakona o socijalnoj zaštiti. Predavanja su održali Jasmina Ivanović, rukovodilac grupe za unapređenje sistema socijalne zaštite u Ministarstvu rada i socijalne politike i Vladan Jovanović, nezavisni konsultant.

U NisuOvom obukom, trećom po redu, završio se niz treninga „Novine u pružanju socijalnih usluga i uloga lokalne samouprave u odnosu na novi Zakon o socijalnoj zaštiti“. Na treninzima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu učestvovalo je oko 65 osoba,  predstavnika 40 lokalnih samouprava iz svih delova Srbije. Učesnici u sva tri grada najvišim ocenama su ocenili bitnost i kvalitet obuka, rad predavača i radnih materijala, kao i ukupnu organizaciju obuke. Takođe, svi su naglasili potrebu za obukama ovakvog tipa i neophodnost daljih treniga u oblasti socijalne zaštite,  posebno u kontekstu primene novog zakona o socijalnoj zaštiti.

Podeli ovo